Etusivu » LIPPAJÄRVI

LIPPAJÄRVI

Lippajärvi (Klappträsk) on kaupunginosa Espoossa, joka sijaitsee Kauniaisten pohjoispuolella, samannimisen järven länsirannalla. Lännessä kaupunginosa rajoittuu Myllykylänjokeen. Lippajärven naapurikaupunginosat ovat Järvenperä (lännessä ja pohjoisessa), Viherlaakso (idässä), Laaksolahti (koillisessa), Karvasmäki (lounaassa) ja Kauniainen (etelässä).

Lippajärvi on pientalovaltaista asuntoaluetta, jossa ei ole mainittavia teollisuuslaitoksia tai yritystoimintaa. Alueen kadunnimistössä on paljon metsästykseen liittyvää termistöä muistoksi metsästysretkestä, jonka Aurora Karamzin järjesti ystävälleen keisari Aleksanteri II:lle Träskändan kartanossa vuonna 1863.

Lippajärvi kuuluu Suur-Leppävaaran suuralueeseen, ja sen osa-alueita ovat Tienhaara, Ingas, Jänismäki, Jahtimäki, Riistaranta, Tammimäki, Vilniemi ja Heiniemi. Kaupunginosan postinumerot: 02940, 02720.

Palvelut

KAUPAT
Lippajärvellä sijaitsee lähikauppa K-Market Ravioli. Kaupan yhteydessä on mm. Posti, UPS Access point, postilaatikko, kierrätyspiste, HSL:n matkalippujen lataus ja Nosto-automaatti. Kaupan pihassa on hyvin pysäköintitilaa.

Viherlaaksosta löytyy Alepa sekä Neste K-Market ja Lähderannasta K-Supermarket. Kauniaisten hyvät palvelut löytyvät läheltä, samoin Leppävaaran Sellon palvelut ovat kohtuullisen matkan päässä.

K-Market Ravioli

KOULUT
Suomenkielistä perusopetusta Lippajärvellä tarjoaa Auroran koulu (1.-6. luokat). Lähin yläkoulu on Järvenperän koulu (7.-9. luokat) ja Viherlaakson koulu (1.-9. luokat).

Ruotsinkieliset alakoulut sijaitsevät Karamalmilla Karamalmens Skolan (1.-6. luokat) ja Bembölessä Bemböle Skolan (1.-4. luokat). Ruotsinkielisistä kouluista löytyy lisätietoja täältä.

PÄIVÄKODIT JA ESIOPETUS
Kunnallisia päiväkoteja alueella on neljä: Heiniemen päiväkoti, Lippajärven päiväkoti, Auroran päiväkoti ja ruotsinkielinen Fågelsångens daghem. Lippajärven ja Auroran päiväkodeissa on myös esiopetusta. Ruotsinkielinen esiopetus Bemböle Förskolanissa tai Karamalmens Förskolanissa.

Yksityisiä päiväkoteja alueella on Pilke luontopäiväkoti Pihlajarinne sekä Laaksolahden montessorileikkikoulu.

Auroran koulu ja päiväkoti

TERVEYSPALVELUT
Lippajärvi kuuluu Viherlaakson terveysaseman palvelualueeseen. Auroran koulun ja päiväkodin yhteydessä toimii äitiys- ja lastenneuvola. Jorvin sairaala ja Kaunialan sairaala sijaitsevat muutaman kilometrin päässä.

KIRJASTO
Lähin kirjasto sijaitsee Viherlaaksossa. Kirjastoautolla on myös useita pysäkkejä Lippajärvellä.

TRÄSKANDAN KARTANOPUISTO
Kartanopuisto on suosittu ulkoilualue ja tärkeä lähiympäristö alueen asukkaille. Träskandan kartanopuistossa kohtaavat historia ja monimuotoinen luonto. Kartanopuisto on valtakunnallisesti arvokas kulttuurihistoriallinen ympäristö ja yksi Espoon vanhimmista luonnonsuojelualueista.

Kulttuurihistorialliset arvot yhdistyvät kartanopuiston vanhaan jalopuustoon ja useisiin harvinaisiin puu- ja pensaslajeihin sekä eläimistöön. Kartanoympäristöön kuuluu myös poikkeuksellisen laajana ja alkuperäisenä säilynyt maisemapuisto. Kartanopuiston rakentaminen aloitettiin jo 1700-luvulla, mutta nykyasunsa puisto sai Aurora Karamzinin aikana 1800-luvun puolivälissä, jolloin Träskända kuului Suomen loistokkaimpien kartanoiden joukkoon.

HARRASTUKSET JA LIIKUNTA
Lippajärvellä luonto on ihanan lähellä. Träskändan kartanopuisto sekä Lippajärven rantamaisemat tarjoavat kauniita ulkoilureittejä jokaiselle.

Auroran koulun pihalta löytyy lähiliikuntapaikan lisäksi pallo- ja koripallokenttä. Talvella Auroran koulun sekä Vilniemen pallokentät jäädytetään luistelijoiden iloksi. Auroran koulun liikuntasalissa on lapsille tarjolla mm. salibandya Esport Oilersin ja Westend Indiansin toimesta.

Lippajärveltä löytyy myös pieni uimaranta, joka sijaitsee aivan Vilniemen pallokentän vieressä Lippajärven rantapuistossa. Uimaranta ei ole Espoon kaupungin virallinen uimaranta, vaan sitä ylläpitää Lippajärveläiset ry.

Lyhyen matkan päässä sijaitsee Laaksolahden urheilupuisto, josta löytyy puitteet yleisurheiluun, jalkapalloiluun ja jääkiekkoon. Urheilupuiston yhteydessä on myös uimaranta. Laskettelurinne, palloilu-, jää- sekä uimahalli löytyvät myös Kauniaisten puolelta.

LASTEN KULTTUURIKESKUS AURORA
Järvenperän puolelta, aivan Lippajärven naapurista löytyy lasten kulttuurikeskus Aurora, joka on iloisten kohtaamisten paikka lapsille ja aikuisille. Tiloissa toimii myös Käsityökoulu Robotti sekä Mannerheimin lastensuojeluliiton perhekahvila.

KIERRÄTYSPISTEET
Rinki-Ekopiste (paperi, metalli, lasi, kartonki ja tekstiili) löytyy K-Market Raviolilta, os. Riistatie 2. Osoitteesta Vilniementie 6 löytyy lisäksi erillinen paperinkeräyspiste. Lisätietoja täältä.

LIIKENNEYHTEYDET

OMALLA AUTOLLA
Hyvät yhteydet omalla autolla. Lähimmät isot väylät: Turuntie, Kehä III, Kehä II sekä Turun moottoritie.

LINJA-AUTOT
Lippajärventie/Kolkekannaksentie/Träskandan puistotie:
118N Kamppi-Tapiola(M)-Suurpelto-Kauniainen-Jorvi
225 Leppävaara-Karakallio-Viherlaakso-Lippajärvi-Högnäs
225K Leppävaara-Kilo-Karakallio-Viherlaakso-Lippajärvi-Högnäs
227 Leppävaara-Lippajärvi-Jorvi
231N Elielinaukio-Leppävaara-Lintuvaara-Järvenperä
235N Elielinaukio-Leppävaara-Espoon keskus-Kuurinniitty
236 Leppävaara-Viherlaakso-Kalajärvi-Serena
236B Leppävaara-Viherlaakso-Vanhakartano
236V Leppävaara-Viherlaakso-Koskelo-Kalajärvi-Serena
239 Leppävaara-Viherlaakso-Perusmäki-Kalajärvi
321 Elielinaukio-Jupperi-Vanhakartano
321N Elielinaukio-Jupperi-Vanhakartano-Niipperi
533 Matinkylä(M)-Suurpelto-Kauniainen-Järvenperä
565 Vantaankoski-Myyrmäki-Jupperi-Jorvi-Espoon keskus
565B Jupperi-Jorvi-Espoon keskus

Lisäksi linja-autoyhteydet Turuntieltä.
(päivitetty 22.10.2019)

TERVETULOA VIIHTYMÄÄN LIPPAJÄRVELLE!

*

OTA YHTEYTTÄ!

Oletko myymässä nykyistä kotiasi tai kiinnostunut ostamaan uuden kodin Lippajärveltä? Jätä meille yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä tuota pikaa.

    Kyllä kiitos, haluan samalla tilata uutiskirjeen ja saada ensimmäisenä tiedon uusista kohteista sekä ajankohtaisista asuntouutisista

    » tietosuojalauseke